Skelbiama, kad „Palangos šilumos tinklai“ šilumą į daugiabučių namų gyventojų būstus bei visiems kitiems, kurie yra šios įmonės klientai, pradės tiekti antradienį, spalio 17 dieną.

Tačiau ugdymo bei gydymo įstaigų vadovai galėjo priimti sprendimą šildymą jų vadovaujamose įstaigose jungti jau nuo pirmadienio.

Taip pat pažymėtina, jog palyginti su praėjusiu šildymo sezonu, šilumos energijos kaina kurorte pigs 37 procentais ir sudarys 9,3 cento už vieną kilovatvalandę.

Kaip pranešė „Palangos šilumos tinklų“ vadovė Giedrė Juršėnė, šilumos energijos kainos mažėjimą lėmė tai, jog dėl rinkoje atsiradusių naujų gamintojų, stabilizavosi biokuro kainos, tuo pat metu pigo ir dujos.

Ruošiant šilumos energiją, reikalingą Palangos įstaigoms, įmonėms bei gyventojų būstams apšildyti, „Palangos šilumos tinklų“ katilinėse daugiausia, net 74 proc., panaudojama būtent biokuro, ir likusioji dalis – dujos.

Šiais metais baigti taip pat buvo baigti Palangos vakarinės šilumos magistralės rekonstrukcijos pirmojo etapo darbai. Visoje senojoje kurorto dalyje – nuo Birutės parko iki Ganyklų gatvės – senosios šilumos trasos pakeistos į mažesnio skersmens, tai leidžia sumažinti šilumos praradimo nuostolius pačiose trasose.

Ateinančiais metais planuojama rekonstruoti katilinę Šventojoje, Mokyklos gatvėje. Čia numatyta senus nusidėvėjusius katilus pakeisti į naujus, labiau efektyvius, įrengti šilumos siurblius, kurie vasarą gamintų karštą vandenį elektros pagalba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją