„Paprastai kambario temperatūra siekia 12 laipsnių. Laiptinėje šilčiau nei pas mus“, – lygino dviejų kambarių bute gyvenantis pensinio amžiaus Antanas Greblikas.

Iki 18 laipsnių, kiek turėtų būti patalpose, temperatūra nepakyla ir dar keturiuose šio namo butuose. Visuose juose gyvena pensinio amžiaus žmonės. „Ir sėdim štai taip jau mėnesį šaldami. Kituose butuose gyvena tokie pat senyvo amžiaus žmonės. Moterys, kurioms per aštuoniasdešimt, sunkiai vaikšto, joms toks šaltis visai baisus“, – dėstė pašnekovas.

Anksčiau namo pusrūsyje buvo vaikų biblioteka. Ji šių metų pradžioje buvo privatizuota. Ir, kaip pasakojo A.Greblikas, rugsėjį bendrovė „Antakalnio ūkis“ atliko šildymo sistemos magistralių keitimą ir pusrūsyje plieninius vamzdžius pakeitė plastmasiniais. Beje, apie tai gyventojai informuoti nebuvo, o rugsėjį sulaukė sąskaitų už pakeistus vamzdžius.

„Nuo tada, kai buvo įjungtas šildymas, vienas stovas per visus penkis aukštus nešyla. Taigi su šia bėda susiduria ir kiti keturi butai. Visą mėnesį vaikštome į “Antakalnio ūkį„ ir nieko negalime padaryti. O iš jų tik girdime: žinome, atvažiuosime, pažiūrėsime. Vis žada ir niekas nevyksta“, – apie tuščius valdininkų pažadus pasakojo pašnekovas.

Bet viskas baigėsi tik tuo, kad užsukę „Antakalnio ūkio“ darbuotojai elektroniniu termometru pamatavo radiatorių šilumą. Virtuvės radiatorius, kaip teigė pašnekovas, matuojant pirmą kartą siekė 31 laipsnį, svetainės – 20, antrą kartą virtuvės – 37 laipsnius, svetainės – 21, miegamojo – 28 laipsnius šilumos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją