Bendrovės pranešime pastebima, kad „Orlen Lietuva“ grupės pelnas 4,8 karto augo ir lyginant šių metų antrąjį ketvirtį su trečiuoju.

Praėjusį ketvirtį fiksuotas ir dar vienas pozityvus finansinis rodiklis – grynasis pelnas prieš palūkanas, mokesčius ir nusidėvėjimą (EBITDA) pagal LIFO metodiką. Susumavus 2023 m. trečiojo ketvirčio finansinius rezultatus šis rodiklis siekė 196,1 mln. dolerių, kai tuo pačiu metu 2022-aisiais EBITDA pagal LIFO metodiką rodiklis sudarė 119,6 mln. dolerių.

2023 m. trečiąjį ketvirtį vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo produktų gamykla dirbo panaudodama 95 proc. savo pajėgumų ir perdirbo 2,4 mln. tonų naftos žaliavos. Pardavimo kiekiai sausumos keliu, lyginant trečiojo ketvirčio rodiklius 2022 ir 2023 metais, išliko panašūs.

„Orlen Lietuva“ pažymi, kad šį ketvirtį taip pat sėkmingai įgyvendintas didžiausio Lietuvos istorijoje krovinio – daugiau kaip 1,5 tūkst. tonų sveriančio reaktoriaus naujai statomam įrenginiui – gabenimo projektas. Ateinančiais mėnesiais bendrovė koncentruosis į efektyvumo didinimą visose srityse ir sieks išnaudoti palankias situacijas rinkoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)