„Bendrovė „Orlen Lietuva“ 2012-uosius baigė su rekordiniu 114 mln. USD EBIT pelnu, kuris yra 89 mln. USD didesnis nei 2011 metais.

Nuolat augančius finansinius rezultatus lėmė tai, kad įmonė įvykdė tris pagrindinius savo strateginius tikslus: gerino gamybinę veiklą, skatino pardavimus ir įgyvendino vertę kuriančias investicijas,“ - sako „Orlen Lietuva“ generalinis direktorius Ireneuszas Fąfara.

Bendrovė skelbia, jog jos rezultatams įtakos turėjo 2012 m. antrąjį ketvirtį įvykdyta sėkminga technologinė įmonės modernizacija, atlikta per 35 dienas trukusį kapitalinį remontą, ir aukštos naftos perdirbimo maržos Europoje.

„Orlen Lietuva“ valdo vienintelę Baltijos šalyse naftos produktų gamyklą, naftotiekių ir produktotiekio tinklą bei jūrinį naftos terminalą. Bendrovei taip pat priklauso AB „Ventus – Nafta“, kuri valdo „Ventus“ ir „Orlen“ prekės ženklų degalinių tinklą. 100 proc. įmonės akcijų priklauso Lenkijos naftos koncernui „Polski Koncern Naftowy Orlen S.A.“.

„Orlen Lietuva“ yra svarbiausia benzino ir dyzelino tiekėja Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Savo produkciją bendrovė taip pat eksportuoja į Vakarų Europą, JAV, Ukrainą ir kitas šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)