Pasak įmonės, „Orlen Lietuva“ į Vyriausybės sąskaitą pervedė daugiau kaip 181 mln. JAV dolerių (434 mln. Lt), įskaitant palūkanas, taip įvykdydama savo finansinius įsipareigojimus dvejais metais anksčiau nei buvo numatyta sutartyje.

„Paskolos grąžinimas yra svarbus žingsnis subalansuojant įmonės finansus, kaip numatyta jos veiklos strategijoje, apimančioje ir tolesnį veiklos efektyvumo didinimą. Per pastaruosius ketvirčius mes reikšmingai pagerinome įmonės finansinius rezultatus ir našumą. Šie ir kiti veiksniai leido mums sutelkti finansines priemones įvykdyti savo įsipareigojimą Lietuvos Vyriausybei anksčiau numatyto laiko“, - sako "Orlen Lietuva" generalinis direktorius Ireneusz Fąfara.

Iki 1999 metų Vyriausybė akcinei bendrovei "Mažeikių naftai" buvo paskolinusi 177,5 mln. JAV dolerių (426 mln. Lt pagal dabartinį kursą). Lėšos buvo skirtos Būtingės terminalo statybos finansavimui ir bendrovės apyvartiniam kapitalui papildyti. 1999 metais iš Vyriausybės papildomai buvo pasiskolinta 111,5 mln. JAV dolerių (267,7 mln. Lt pagal dabartinį) apyvartinėms lėšoms bei investicijoms. Bendra Vyriausybės paskola „Mažeikių naftai“ sudarė 289 milijonus JAV dolerių (694 mln. Lt pagal dabartinį kursą).

Lenkijos naftos koncernas „PKN Orlen“ bendrovę su įsipareigojimais įsigijo 2006 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją