Vienuolika OPEC šalių, kurių naftos gavyba sąlygojama kvotų (neskaitant Irako), praėjusį mėnesį išgaudavo 25,903 mln. barelių per parą. Tai 118,8 tūkst. viršija balandžio mėn. rodiklį. Labiausiai gavybą padidino Angola, Venesuela ir Nigerija. Tokiu būdu gegužės mėn. planuotas gavybos mažinimas buvo įvykdytas 75 proc., o balandžio mėn. – 77 proc.

Daugelis valstybių atsisakė laikytis kvotų po to, kai balandžio mėn. 42 proc. išaugo naftos kainos.

Dvylika OPEC šalių bendrai gegužės mėn. išgaudavo 28,271 mln. barelių naftos per parą, o balandžio mėn. – 28,136 mln. barelių. OPEC prognozavo, kad 2009 m. organizacijos narės turėtų išgauti 28,6 mln. barelių per parą tam, kad būtų išlaikyta tiekimo apimčių ir pasaulinės paklausos pusiausvyra.

Šis skaičius 2,2 mln. barelių per parą mažesnis nei praėjusių metų rodiklis. Praėjusiais metais OPEC prognozavo, kad šiais metais bus išgaunama 28,8 mln. barelių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją