„Išanalizavome rinkos padėtį ir patvirtinome prieš mėnesį priimtus sprendimus“, – televizijos stočiai „Rossiya 24“ sakė Rusijos vicepremjeras Aleksandras Novakas, kurio portfelis apima energetiką.
„Rinkos kainos šiuo metu daugiau ar mažiau stabilios, – pridūrė jis. – Viliamės, kad tokios tendencijos tęsis iki metų pabaigos.“

Per ankstesnį, balandžio pradžioje vykusį susitikimą aljansas nusprendė gegužę padidinti naftos gavybos apimtis 350 tūkst. barelių per dieną, birželį padidinti gavybą tokiu pat kiekiu, o liepą išplėsti gavybą 450 tūkst. barelių per dieną.

OPEC teigė, kad 2016 m. suformuoto aljanso narės susitarė dėl laipsniško gavybos apimčių didinimo atsižvelgdamos į tai, ką įvardijo poreikiu subalansuoti pasaulinę naftos rinką.

Aljanso narės šiuo metu palieka žemėje apie 7 mln. barelių naftos, kuriuos kiekvieną dieną būtų galima pristatyti į rinkas, siekdamos išvengti perteklinės pasiūlos, rinkai tvarkantis su ekonominiais pandemijos padariniais.

Aljansas, kuris atsakingas už maždaug trečdalį pasaulinės naftos gavybos, paskelbė, kad kitas narių susitikimas planuojamas birželį, tuomet bus aptariama naftos gavyba liepos ir rugpjūčio mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)