"Šiuo metu visi išteklių rezervai, kurie yra prieinami eksportui, visiškai išsemti, bet mes tikimės, kad ateityje mes atrasime naujų telkinių ir atsiras galimybė eksportuoti ir į Lietuvą. Į tokią galimybę mes žiūrime labai palankiai, bet šiuo metu mes tam tiesiog neturime pajėgumų", - penktadienį Užsienio reikalų ministerijoje žurnalistams sakė Omano Užsienio reikalų ministerijos (URM) generalinis sekretorius Sayyidas Al Busaidis.

Omanas yra turtingas gamtinių išteklių - nafta ir dujomis, šalis turi ir suskystintų dujų terminalą.

Užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė-Liauškienė pabrėžė, kad Omane verslo galimybių atranda Lietuvos įmonės.

"Neseniai Lietuvos informacijos technologijų įmonių atstovų delegacija lankėsi Omane, ir aš labai optimistiškai žiūriu į šalių bendarbiavimą informacijos technologijų srityje", - sakė A.Skaisgirytė Liauškienė.

Omano diplomatų delegacija Lietuvoje vieši nuo ketvirtadienio iki šeštadienio. Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje penktadienį ryte vyko dvišalės politinės konsultacijos, kurių metu buvo tariamasi dėl šalių ekonominių ryšių plėtros ir dvišalės teisinės bazės stiprinimo.

Omano generalinis sekretorius penktadienį dar susitiks su Lietuvos kultūros, švietimo ir mokslo viceministrais, su kuriais aptars bendrus kultūros ir švietimo projektus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)