Šalies vadovės atstovas antradienio rytą kalbėdamas Žinių radijuje tiksliai neatsakė, ar prezidentė pasirašys šį įstatymą.

Pasak N. Udrėno, Lietuva buvo pirmoji Baltijos valstybė, kurioje pradėjo veikti elektros birža, ir tai leido suvaldyti elektros kainų kilimą uždarant Ignalinos atominę elektrinę. Vėliau Lietuva keletą metų teisiškai nieko nedarė ir vėlavo priimti Elektros energetikos įstatymą.

Prezidentės patarėjo vertinimu, priėmus naują įstatymą bus kuriama realiai veikianti regioninė elektros birža, užtikrinsianti elektros rinkos skaidrumą ir konkurencingas kainas vartotojams.

"Tačiau vartotojams tai yra tikrai gera žinia, nes dabar ta didesnė rinka užtikrins didesnį vartotojų pasirinkimą ir taip pat dėl piktnaudžiavimo - tikrai bus vertinama rinkoje situacija, jeigu kainų ir energetikos komisija matys, kad yra tam tikro dominuojančio žaidėjo piktnaudžiavimas. Ji turi tam visus svertus reguliuoti, o buitinių vartotojų (...) interesai bus tikrai ginami, tačiau šitame įstatyme daug aiškiau reglamentuotos vartotojų teisės, galimybės gauti informaciją. Taig, tikrai šitas įstatymas leidžia mums labiau, greičiau ir efektyviau prisijungti prie bendros elektros energetikos rinkos, tai turės teigiamą poveikį vartotojams", - sakė N. Udrėnas.

Praeitą savaitę Seimas, per neeilinę sesiją priėmęs naujos redakcijos Elektros energetikos įstatymą, atsisakė įstatymu apriboti elektros energetikos įmonių pelną, primena ELTA.

Už tokius Elektros energetikos įstatymo pakeitimus antradienį balsavo 58 Seimo nariai, prieš - 6, susilaikė 44 parlamentarai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją