„Kol kas dar derybos nevyksta, jos, kaip suprantu, prasidės kitą savaitę, bet ta kaina, kurią jūs pasakėt, yra ne tokia verte. Mes deramės, kad Lietuvai būtų pati mažiausia kaina, kiek įmanoma“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė Algirdas Butkevičius, paklaustas, ar siūloma kaina yra tokia pat, kokią moka Vokietija - 370 JAV dolerių.

Paprašytas patikslinti, premjeras teigė negalintis komentuoti: „Tikrai jums nesakysiu, bet esat netiksli dėl dujų kainos Vokietijoje

Neoficialiomis žiniomis, „Gazprom“ siūlo Lietuvai pasirašyti 10 metų trukmės dujų tiekimo sutartį, pagal kurią 80 proc. dujų būtų perkama pagal sąlygą „take or pay“ („imk arba mokėk“), o trejus pirmuosius metus kaina būtų 20 proc. mažesnė - tai yra apie 370 JAV dolerių už 1 tūkst. kubų, o vėliau dėl jos būtų tariamasi iš naujo.

Tačiau už tai „Gazprom“ nori, kad Lietuva atsiimtų visus ieškinius Lietuvos teismuose ir tarptautiniuose arbitražuose ir įsipareigotų ateityje nereikšti jokių pretenzijų, tuo pačiu, neoficialiomis žiniomis, nenumatant jokių kompensacijų už anksčiau taikytas per dideles kainas.

Pasak A.Butkevičiaus, sausį už rusiškas dujas Lietuva mokėjo 470-480 JAV dolerių (1180-1205 Lt) už 1 tūkst. kubų - tokia kaina yra didžiausia Europoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)