„Svarbus mūsų bendradarbiavimas vystant bendrus, mūsų šalims strategiškai svarbius infrastruktūros projektus. Turime paspartinti Baltijos šalių elektros sistemos sinchronizavimą su Europos Sąjungos žemyniniais tinklais. Svarbu paspartinti ir bendrų infrastruktūros projektų Lenkijai ir Baltijos šalims – „Rail Baltica“ ir „Via Baltica“, taip pat alternatyvaus kelio Augustavas-Alytus įgyvendinimą“, – po susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda trečiadienį spaudos konferencijoje teigė G. Nausėda.

„Šie kelių ir geležinkelių transporto koridoriai yra itin svarbūs kariniam mobilumui užtikrinti, ypač Suvalkų koridoriuje“, – pridūrė jis.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda paminėjo, kad Lietuvai ir Lenkijai bendradarbiaujant siekiama realizuoti daugelį projektų: tiek sinchronizuojant Baltijos šalių ir Lenkijos energetikos sistemas, tiek vystant vėjo jėgaines Baltijos jūroje. Anot Lenkijos vadovo, tokia kooperacija atneš naudos ne tik verslui, bet ir šalių piliečiams.

„Labai tikimės ateityje realizuoti bendrų projektų daug, susijusių su klimato kaita ir vėjo jėgainėmis Baltijos jūroje. Šiandien su prezidentu pabrėžėme svarbą būsimo energetinio bendradarbiavimo ir labai tikiuosi, kad netrukus sinchronizuosime Lenkijos ir Lietuvos ir kitų Baltijos šalių energetikos sistemas ir taip pat labai džiaugiuosi, kad ne taip senai kartu atidarėme dujų saugyklas“, – sakė Andrzejus Duda.

„Ir tas energetinis bendradarbiavimas ir saugumas labai aiškiai parodo visiems, kad ne tik verslui, bet ir paprastiems piliečiams yra svarbus tas bendradarbiavimas ir kooperavimasis“, – paminėjo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją