„Atrodo, kad tikrai radome supratimą, kad mūsų požiūris į Astravo AE elektros energijos nepirkimą iš šitos elektrinės jiems yra suprantamas“, – prieš susitikimą su Estijos lietuvių bendruomene žurnalistams sakė G. Nausėda.

Lietuvos vadovas pridūrė, kad negali garantuoti, jog Estija nepirks elektros energijos iš Astravo ES, tačiau, pabrėžė G. Nausėda, Lietuvos pozicija kaimynams yra žinoma.

„Negalėčiau šiandien pasakyti už juos, kad jie jau tvirtai pasiryžę paremti, bet jie tikrai supranta mūsų požiūrį“, – kalbėjo G. Nausėda.

Prezidentas pridūrė, jog su Estijos premjeru J. Ratu taip pat buvo aptarti ekonominio bendradarbiavimo, kapitalo rinkos kūrimo bei kiti klausimai.

ELTA primena, kad Lietuva yra priėmusi sprendimą neįsileisti elektros iš Baltarusijos, kai pradės veikti Astravo AE. Tokį sprendimą yra priėmusi ir Lenkija. Lietuvos ir Latvijos pozicijos Astravo AE atžvilgiu buvo išsiskyrusios. Latviai nerodė didelio solidarumo Lietuvos interesui, kad kaimyninės šalys ateityje taip pat neįsileistų Astravo AE energijos į savo rinkas. Dar praėjusią savaitę Latvijos skirstomųjų tinklų operatorius AST paskelbė, kad, kai Lietuva nutrauks elektros energijos prekybą su Baltarusija, elektros energijos prekyba bus vykdoma ne per Lietuvos, o Latvijos sieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)