Brent" nafta pirmadienio rytinės prekybos metu atpigo 0,73 JAV dolerio, iki 39,66 dolerio už barelį, o šviesiosios JAV naftos WTI ateities sandorių kaina smuktelėjo 0,87 JAV dolerio, iki 37,63 dolerio.

Irano naftos ministras Bijan Namdar Zanganehas pirmadienį pareiškė esąs pasirengęs prisijungti prie derybų dėl galimo naftos gavybos įšaldymo.

Pareigūnas sės prie derybų stalo tuomet, kai gavybos apimtys pasieks 4 mln. barelių per parą, sekmadienį pranešė Irano naujienų agentūra ISNA. Pasak ministro, kovą, palyginti su vasariu, Iranas padidins eksportą nuo 1,75 iki 2 mln. barelių per parą.

Saudo Arabija vasarį išsaugojo naftos gavybą maždaug ties sausio mėnesio lygiu, pranešė „Reuters" agentūrai šaltinis.

Naftos kainos greičiausiai jau pasiekė žemiausią ribą, bet lėtas pasaulinės ekonomikos augimas ir didelės gavybos apimtys neleis joms greitai augti, teigiama banko „Morgan Stanley" ataskaitoje.

„Naftos kainos, regis, nustojo kristi, bet jos išliks žemos iki metų pabaigos ir ims augti 2017 metais", - teigiama ataskaitoje.

Tarptautinės energetikos agentūra (IEA) taip pat mano, kad naftos kainos jau pasiekė žemiausią tašką, nes gavyba JAV ir kitose Naftą eksportuojančių šalių organizacijai (OPEC) nepriklausančiose šalyse ima sparčiai mažėti, o tiekimas iš Irano auga iš lėto.

Veikiančių gręžimo platformų skaičius JAV per praėjusią savaitę mažėjo 12-ą savaitę iš eilės ir siekė 386, - tai mažiausias jų skaičius nuo 2009 m. gruodžio.

Naftos perdirbimo apimtys Kinijoje per sausio-vasario mėnesių laikotarpį, lyginant su praėjusiais metais, padidėjo 4,6 proc., iki 87,08 mln. tonų, arba 10,59 mln. barelių per parą, rodo oficialūs duomenys.