Kaip pastebi laikraštis, „Royal Dutch Shell' ir „Premier Oil" paskelbė apie planus gerokai sumažinti savo išlaidas.

Anksčiau skelbta, kad Kataro bendrovė „Qatar Petroleum" ir anglų bei olandų bendrovė „Royal Dutch Shell" peržiūrėjo savo bendrą 6,5 mlrd. dolerių vertės naftos ir chemijos projektą dėl sumažėjusių pasaulinių naftos kainų.

„Premier Oil" atidėjo galutinį sprendimą dėl 2 mlrd. dolerių vertės projekto „Sea Lion" Folklendų salose tol, kol atsigaus naftos kainos.

Be to, Norvegijos „Statoil" paskelbė grąžinusi tris licencijas, leidžiančias žvalgyti Grenlandijos vakarinę pakrantę, o bendrovė „Canadian Natural Resources" sumažino savo kapitalo įdėjimų 2015 m. prognozę nuo 8,6 ir 6,19 mlrd. Kanados dolerių.

Kaip primena laikraštis, pasaulinių naftos kainų mažėjimas sustiprino nerimą dėl pasaulinio augimo ir pakurstė susirūpinimą dėl defliacijos, teigiama straipsnyje.

„Energetikos pramonė turi visiškai „persikrauti", atidėti beveik visas investicijas tol, kol išlaidos atitiks žemesnes naftos kainas", - pareiškė „Goldman Sachs" specialistė Michele della Vigna.

Pasak ekspertės, toks „prisitaikymo" procesas gali tęstis kurį laiką.

Dėl kainos kritimo atleidimai britų įmonėje

ėl>

Didžiosios Britanijos naftos gavybos milžinė BP atleis du šimtus darbuotojų ir šimtą rangovų, atlikusi savo verslo operacijų Šiaurės jūros platformoje patikrinimą, informuoja BBC.

Bendrovės personalas, dirbantis BP Šiaurės jūros platformos būstinėje, Aberdyne, buvo iš anksto informuoti apie bendrovės planus.

Šiuo metu BP bendrovėje dirba 3,5 tūkst. žmonių Šiaurės jūros platformoje, dar 11 tūkst. dirba kitose Jungtinės Karalystės dalyse.

Naftos milžinė gruodį paskelbė apie esminį verslo restruktūrizavimą - tą daryti ją paskatino atpigusi nafta, kurios kaina per pastaruosius mėnesius nukrito kone perpus.

BP patvirtino turinti reaguoti į "'sudėtingesnes rinkos sąlygas". Pastaruoju metu atpigusi nafta "tiesiog privertė ryžtis drastiškam žingsniui", teigė BP.

Kaip sakė "BP North Sea" regiono prezidentas Trevoras Garlickas, "esam įsipareigoję darbams Šiaurės jūros platformoje ir su šiuo verslu siejame ilgalaikes savo verslo perspektyvas. Tačiau siekdami, kad verslas liktų konkurencingas ir stiprus, turime žengti konkrečius žingsnius. Norint pagerinti darbo efektyvumą ir sustiprinti šiuo metu taikomus darbo metodus, neišvengiamai teks atleisti dalį darbuotojų". Manoma, kad bus panaikinta apie du šimtai personalo ir šimtas rangovų darbo pozicijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)