Naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi savo šaltiniais organizacijoje, skelbia, kad lapkritį naftos gavyba Saudo Arabijoje siekė 10,72 mln. barelių per parą.

Antrą kartą šiais metais naftos gavybos apimtys šalyje siekia rekordinį lygį: liepą naftos gavyba siekė 10,67 mln. barelių per parą.

Naftos gavyba Irake, kito OPEC šaltinio duomenimis, lapkritį taip pat padidėjo ir siekė 4,8 mln. barelių per parą, lyginant su 4,7 mln. barelių, išgautais spalį.

Saudo Arabija, didžiausia naftos gamintoja iš OPEC šalių, pažadėjo sumažinti gavybą iki 10,05 mln. barelių pagal lapkričio 30 d. pasiektą susitarimą su kitomis organizacijos narėmis – šiuo susitarimu numatyta sumažinti bendras gavybos apimtis iki 32,5 mln. barelių.

Rekordinės lapkričio mėnesio gavybos apimtys reiškia, kad šaliai teks dėti didesnes pastangas, siekiant įgyvendinti pasiekto susitarimo sąlygas ir sumažinti gavybą jau nuo 2017 m. sausio.

Šeštadienį šalys, nepriklausančios OPEC karteliui, įskaitant Rusiją, taip pat pasiekė susitarimą su OPEC šalimis sumažinti naftos gavybą kitais metais, siekdamos sustabdyti naftos kainų kritimą ir sumažinti perteklinę gamybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)