Dar 2014 metais JAV prekybos departamentas leido nedidelėms įmonėms eksportuoti kelis distiliavimo etapus perėjusį kurą, dar vadinamą kondensatu. Sprendimas leisti į užsienį išvežti JAV gamintas žaliavas buvo priimtas pirmą kartą per pastarąsias keturias dešimtis metų.

Tokiose vietovėse kaip Teksaso valstija išgaunant skalūninę alyvą, rinkoje susidarė produkcijos perteklius, todėl bendrovės dar praėjusiais metais, kai už Jungtinių Valstijų ribų esančiose rinkose barelio kaina pasiekė 100 JAV dolerių, bandė palenkti federalinius pareigūnus ir gauti leidimą išgaunamus barelius parduoti užsienyje.

Dar birželį laikraštis "The Wall Street Journal" paskelbė, kad Prekybos departamentas kelioms bendrovėms privačius sprendimus pateikė: nustatyta, kad kelis kartus distiliuota nafta eksportui tinkama.

Nors "Shell" palankus sprendimas ir leis bendrovei ir kelioms kitoms įmonėms savo produkcijai ieškoti platesnių vandenų, tačiau šiuo metu pasaulinėse rinkose naftos kainos jau sumenko daugiau kaip 50-čia proc., o tarp JAV ir kitų valstybių nustatomų kuro kainų susidaro nemažas skirtumas, galintis rimtai apkarpyti iš eksporto gaunamas pajamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)