Birželį per parą šalyje buvo išgaunama 1,44 mln. barelių, o 2015 m. liepą – 1,56 mln., rodo ministerijos duomenys.

Dujų, tiekiamų iš Norvegijos kontinentinio šelfo, apimtys šių metų liepą, palyginti su birželiu, padidėjo 0,9 mlrd. kub. metrų, iki 9,1 mlrd. kubinių metrų.

Rugpjūčio 11 d. Tarptautinė energetikos agentūra pranešė, kad Saudo Arabija liepą padidino naftos gavybą iki rekordinio lygio.

Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) rugpjūčio pradžioje skelbė prognozę, kuria remiantis tikimasi, kad 2017 metais pasaulinis naftos vartojimas pasieks naujas rekordines aukštumas ir sieks 95,41 mln. barelių per parą.

Gegužę naujienų agentūra „Bloomberg“ skelbė, kad Norvegija pirmą kartą panaudos Valstybinio naftos fondo lėšas kovai su recesijai.

Rinkos laukia naftos gavėjų derybų

Antradienį dienos prekyboje naftos kainos pakilo iki aukščiausio lygio per daugiau nei penkias savaites, rinką palaikė pranešimai apie galimas naftos gavėjų derybas. Apie tai praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Nigerijoje gavybos apimtys sumažėjo per 700 tūkst. barelių per parą dėl kovotojų atakų ir vamzdyno gedimų, ir šie faktai taip pat palaikė naftos kainas.

Antradienį dienos prekyboje rugsėjo mėnesio pristatymo „Brent“ naftos ateities sandoriai Londono biržoje siekė apie 48,93 JAV dolerio už barelį.

Niujorko prekių biržoje JAV naftos rugsėjo mėnesio pristatymo WTI ateities sandorių kaina pakilo iki aukščiausio lygio nuo liepos 15 dienos, 46,21 dolerio už barelį.

Kainų augimą daugiausia pakurstė investuotojų lūkesčiai, esą naftą išgaunančios šalys imsis priemonių vis didėjančiam pertekliui pažaboti. Lūkesčiai sustiprėjo po Saudo Arabijos naftos ministro Chalido al-Faleho (Khalid al-Falih) komentarų apie Karalystės pasiryžimą bendradarbiauti su kitomis šalimis siekiant stabilizuoti naftos rinką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)