Bendrijai, kurios nariai pateko į nepavydėtiną padėtį, priklauso du uostamiesčio devynaukščiai namai – daugiau nei šimtas butų. Kaip nurodo dienraštis, redakcijai bendrijos pavadinimas ir mirusio jos pirmininko pavardė yra žinomos, tačiau neskelbtinos dėl etikos sumetimų.

Bendrijoje galiojo tvarka, kad jos nariai už šilumą tiekiančios bendrovės „Klaipėdos energija“ suteiktas paslaugas atsiskaito ne tiesiogiai įmonei, o pinigus perveda bendrijai. Būtent ši turėjo atsiskaityti su šilumininkais.

Žmonės sąžiningai mokėjo už šildymą ir vandens pašildymą, tačiau jiems vis tiek teks padengti keliasdešimt tūkstančių litų siekiančius įsiskolinimus.

Bendrijos skola „Klaipėdos energijai“ – 30 tūkst. litų. „Jei šių pinigų nesumokėsime, žiemą tikriausiai liksime be šildymo, bent taip mus informavo“, – tvirtino klaipėdiečiai.

Todėl net buvo svarstoma, kad bendrija imtų paskolą ir padengtų šią skolą. Tačiau gyventojus išgąsdino tai, jog teks grąžinti ne tik paskolą, bet ir palūkanas, tad jų išlaidos gerokai išaugs.

Pirmininkas daugelį metų dirbo be atostogų. Jam mirus, našlei bendrija privalo sumokėti beveik 10 tūkst. litų už nepanaudotas atostogas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)