Radijuje paklaustas, ar didžiausia Europos ekonomika galėtų patenkinti savo energijos poreikius be gamtinių dujų tiekimo iš Rusijos, R. Haebeckas nurodė: „Taip, galėtų“.

Ministras tai pareiškė po to, kai antradienį kancleris Olafas Scholzas pranešė, kad Vokietija stabdo „Nord Stream 2“ dujotiekio sertifikavimą. Taip šalis sureagavo į tai, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nusprendė pripažinti dviejų Ukrainos separatistinių regionų nepriklausomybę.

Pasak R. Haebecko, visiškai atsisakius rusiškų dujų, rinkoje atsirastų didžiulė skylė, kuri pirmiausia „išaugintų kainas“. Tačiau Vokietijos energijos poreikį būtų galima „kompensuoti“ kitais energijos šaltiniais ir tiekėjais.

Jau visiškai nutiestu, tačiau reguliuotojų patvirtinimo dar nesulaukusiu „Nord Stream 2“ dujotiekiu buvo numatyta padidinti rusiškų dujų tiekimą Vokietijai. Projektą prieš tai nuosekliai palaikė buvusi kanclerė Angela Merkel, o vėliau ir jos įpėdinis O. Scholzas. Tačiau užvirus dabartinei Ukrainos krizei, pastarasis pakeitė savo kursą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)