JAV koncernas reikalauja kompensuoti dalį pelno mokesčio, nurodoma, kad pastaruosius šešerius metus jis buvo permokamas - iš viso permokų vertė siekia 500 mln. JAV dolerių. Pati "Exxon Mobil" kaip kompromisą siūlo kompensuoti pusę sumos, o ateityje vietoje dabartinio 35 proc. pelno mokesčio taikyti 20 proc. tarifą.

Rusija, savo ruožtu, laikosi nuostatos, kad sutarties sąlygos negali būti keičiamos visą jos galiojimo laikotarpį. Tiesa, Maskva ruošia savo kompromisinį sprendimo būdą ir tikisi, kad kilęs konfliktas bus sureguliuotas nesikreipus į teismą.

Prieš dvi savaites Maskvoje "ExxonMobil" prezidentui Rexas Tillersonas taip ir nepavyko susitarti dėl bendrovės valdomo projekto "Sachalin-1" permokėtų mokesčių grąžinimo. R. Tillersonas patikino: riboti savo veiklos Rusijoje "ExxonMobil" nesiruošia, priešingai, yra suinteresuota jo plėtra.

Iš viso Jungtinių Valstijų bendrovė įvertino dėl 2014-ųjų pabaigoje pristabdytų bendrų su Rusijos "Rosneft" projektų patirtus nuostolius 1 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)