Su pastarosios įmone „Šilalės vėjas“ pasirašyta daugiau kaip 15 mln. eurų vertės sutartis dėl 12-kos jėgainių statybos, praneša „Merko statyba“.

„Enefit Green“ teigimu, viso parko vertė yra 60 mln. eurų.

„Enefit Green“ valdybos narys Linas Sabaliauskas teigia, jog naujo „Šilalės II“ parko statyba yra dar vienas žingsnis didinant atsinaujinančios energijos gamybą.

„Merko statyba“ projektavimą pradės rugpjūtį, o rangos darbus – rugsėjo viduryje. Bendrovė statys ne tik pamatus, bet ir pastotes, ties kelius, kurių bendras ilgis bus apie 8 km, paklos 36 km kabelių trasų. Visi statybos darbai turi būti baigti 2023 metų pirmąjį ketvirtį.

Šilalės rajone statomas parkas bus jau šeštasis bendrovės darbų sąraše.

Netoli Šilalės statomas parkas kasmet turėtų pagaminti apie 160 gigavatvalandžių (GWh) elektros – beveik 14 proc. bendrovės dabar iš vėjo pagaminamos elektros.

„Enefit Green“ valdo 22 vėjo jėgainių parkus, 38 saulės elektrines, keturias kogeneracinės jėgaines, granulių gamyklą bei hidroelektrinę Estijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)