Kaip rašo „Lietuvos žinios”, šiuo metu skaldytų beržinių malkų kaina rinkoje siekia 125 litus už erdmetrį (erdvinį kubą). Šiek tiek pigesnės pušinės, eglinės ir drebulinės malkos (po 95-100 Lt), kai uostinės ir ąžuolinės kainuoja atitinkamai 135-145 Lt.

Į sunkvežimį telpa apie 10 erdmetrių malkų. Vien malkomis kūrenti vidutinio dydžio namą visą žiemos sezoną gali prireikti apie 2 sunkvežimių malkų, toks jų kiekis kainuotų 2500 litų. Populiariausias perkamų malkų kiekis yra 10 erdmetrių arba vienas sunkvežimis.

Tiesa, kiek prireiks malkų, priklauso ir nuo žiemos. „Praėjusi žiema užsitęsė iki balandžio pabaigos, tad malkų daug kam pritrūko, todėl kovo ir balandžio mėnesiais žmonėms vežėme brangesnių sausų malkų“, - teigė Ričardas Grybauskas, bendrovės „Malkine“ vadovas.

R.Grybausko teigimu, malkų kainos nekeičiamos jau apie septynerius metus. Tiesa, per tą laiką kainos nuo 125 iki 150 litų buvo pašokusios vieną kartą - kai Lietuvoje pritrūko žaliavos dėl smarkiai išaugusios jos paklausos Švedijoje. Pasak verslininko, malkų kainos artimiausiu metu turėtų išlikti stabilios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)