Dokumente nurodoma, kad antrąjį 2014-ųjų pusmetį nafta gerokai atpigo sumažėjus energijos išteklių vartojimui, padidėjus gavybai Jungtinėse Valstijose bei Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) veiksmų.

„Išlieka didelė tikimybė, kad šie veiksniai įtakos rinkai turės ir pirmąjį 2015 metų ketvirtį, o tai, savo ruožtu, išlaikys gana žemas naftos kainas“, – mano bendrovės atstovai.

„Lukoil“ specialistai teigia, kad naftos vartojimo lygį turėtų neigiamai veikti susilpnėjusi pasaulio ekonomika. Be to, naftos kainos kris ir padidėjus rinkose naftos pasiūlai. Ataskaitoje teigiama, kad daugiausiai galimybių didinti gavybos apimtis šiuo metu turi Persijos įlankos šalys.

„Papildomu grėsmę keliančiu veiksniu pasaulio ekonomikai šiemet tampa ir išliekanti įtampa Rusijos, JAV ir Europos Sąjungos (ES) santykiuose“, – pabrėžia bendrovė.

Banko „Goldman Sachs“ analitikai teigia, kad per artimiausius tris mėnesius WTI markės nafta kainuos vos 41 JAV dolerį, nors anksčiau teigta, kad kaina sieks 70 JAV dolerių, „Brent“ markės naftos kaina gali sudaryti 42 JAV dolerius (ankstesnėje prognozėje – 80 JAV dolerių). Pasaulio banko (PB) specialistai nurodo, kad 2015-ieji taps itin žemų naftos kainų metais. Organizacija taip pat teigia, kad nors 2016-aisiais naftos kainos ir kils, tačiau nežymiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)