Taip teigia Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentas Mindaugas Sinkevičius, sveikindamas G. Nausėdos teikiamas pataisas, kuriomis siūloma įteisinti, kad savivaldybės, vykdančios gatvių apšvietimo modernizavimo projektus, nebeturėtų pilnai padengti išlaidų, susijusių su anksčiau nei prieš 20 metų įrengtų elektros laidų perkėlimu ir saugiu bei moderniu jų eksploatavimu.

„Šias pataisas prezidentas inicijavo po savo apsilankymų regionuose ir pokalbių su merais. Vertiname tai, kad G. Nausėda ne tik išgirsta savivaldos problemas, bet ir imasi labai konkrečių veiksmų jas spręsti. Šiuo atveju, jei pataisos bus priimtos, savivaldybėms nebereikės mokėti visos sumos, kuri susidaro dėl elektros oro linijų iškėlimo tvarkant ar atnaujinant gatvių apšvietimą, – dalį jų turės padengti Energijos skirstymo operatorius (ESO),“ – sako M. Sinkevičius.

Pasak jo, tai reikštų, kad šie ir kiti infrastruktūros projektai vyktų greičiau ir ekonomiškiau, vadinasi, sutaupytas lėšas būtų galima panaudoti naujiems projektams vykdyti, o tai galiausiai naudinga gyventojams.

Savivaldybėms taip pat svarbus G. Nausėdos siūlymas įteisinti skubios elektros energetikos įrenginių rekonstrukcijos ar iškėlimo galimybę, kai projekto užsakovas (pavyzdžiui, savivaldybė) darbus vykdys arba organizuos savo lėšomis ir nebus priverstas laukti, kol juos atliks ESO, sakoma LSA pranešime.

Šalies vadovas taip pat siūlo, kad atsinaujinančius energijos išteklius naudojantys naujieji vartotojai, norėdami prisijungti prie elektros tinklo, padengtų dalį išlaidų, kurias dėl šio prisijungimo patiria ESO. Dabar šias išlaidas pasidalina visi gyventojai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)