Iš objekto išstumta „Ranga IV" prabilo apie ketinimus iš „Nukem" išsireikalauti apie 30 mln. Lt. „Verslo žinioms" vakar pasiteiravus, kada ketinama pasirašyti sutartį su naująja B1 subrangove UAB „Vėtrūna", „Nukem Technologies" patikino, kad sutartis bus pasirašyta iki liepos pabaigos, o darbai B1 statybų aikštelėje esą turėjo būti atnaujinti vakar, liepos 19-ąją.

„Ignalinos atominė elektrinė vakar laišku patvirtino, kad formalių kliūčių tęsti darbus nėra. Atsižvelgdama į tai, „Nukem" pranešė „Vėtrūnai", kad darbai objekte B1 gali būti tęsiami nuo liepos 19 d.", - sakė Beate Scheffler, „Nukem Technologies" korporatyvinės komunikacijos vadovė.

Kol „Nukem" ir IAE ginčijasi, dėl kieno kaltės jau beveik tris savaites nevyksta darbas branduolinio kuro saugyklos statybų aikštelėje, iš šio objekto išstumta „Ranga IV" imasi savo plano ir jis gali neribotam laikui įklampinti B1 statybas.

Laimutis Pinkevičius, UAB „Ranga IV" savininkas, patvirtino, kad bendrovė ketina kreiptis į Vokietijos arbitražą ir reikalauti ne tik jau anksčiau nurodytų 10 mln. Lt, bet ir žalos, kurią "Ranga" patyrė dėl sutarties nutraukimo su „Nukem", atlyginimo. "Šiuo metu konsultuojamės su Londono teisininkais, išmanančiais britų teisę, pagal kurią sudaryta sutartis su „Nukem". Manau, kad šią savaitę gausime teisininkų išvadas ir galėsime imtis veiksmų", - sakė L. Pinkevičius.

„Nukem" vakar paneigė "Rangos IV" kaltinimus ir pareiškė abejojanti, ar ši bendrovė įvykdys savo grasinimą kreiptis į teismą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją