Pranešama, kad naujoji 12 km ilgio 330 kV oro linija sujungs Gargždus ir piečiau esantį Šiūparių kaimą, apeinant Klaipėdos transformatorių pastotę.

„(...) Ši linija sudarys statomą Vakarų Lietuvos elektros perdavimo greitkelį, kuris užtikrins elektros paskirstymą tarp vakarinės Lietuvos, kur sparčiai vystoma atsinaujinanti energetika ir planuojami jūriniai vėjo parkai, ir rytinės Lietuvos, kur labiausiai auga elektros vartojimas. Oro linijos taip pat padidins tinklo saugumą, patikimumą ir prisidės prie sklandaus sinchroninio darbo su Europa“, – teigia „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Vakarų Lietuvos elektros perdavimo linijų projektus sudaro 330 kV oro linijų Darbėnai–Bitėnai ir Kruonio HAE–Bitėnai statybos darbai.

Naujosios 12 km ilgio oro linijos statybos Klaipėdos rajone yra Darbėnai–Bitėnai projekto antrojo etapo dalis. Ši linija susijungs su kitomis oro linijomis Grobinė (Latvija)–Klaipėda ir Klaipėda–Šyša.

Dalijamasi, kad antruoju etapu taip pat buvo atlikti pamatų įrengimo ir oro linijų atramų surinkimo darbai 330 kV elektros perdavimo linijoje Grobinė–Klaipėda Klaipėdos rajone, iš viengrandžių į dvigrandes bus rekonstruojamos Klaipėda–Šyša ir Šyša–Bitėnai oro linijos, kurių pastaroji bus nutiesta iki išplėstos Bitėnų transformatorių pastotės.

Pirmuoju Darbėnai–Bitėnai etapu pamatai įrengti ir oro linijų atramos surinktos 330 kV oro linijoje Grobinė–Klaipėda Kretingos rajone.

Vakarų Lietuvos 330 kV elektros perdavimo linijų statybos projektus Darbėnai–Bitėnai ir Kruonio HAE–Bitėnai pabaigti numatyta 2025 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją