Pasak „Litgrid“ Sistemos valdymo departamento direktoriaus Donato Matelionio, Telšių transformatorių pastotė nuo gegužės buvo rengiama sinchroninio kompensatoriaus prijungimui. Dėl to, pasikeitus Lietuvos elektros tinklo perkrovų dinamikai, buvo laikinai sumažintas tarpsisteminių jungčių su Latvija ir jūrinės jungties su ŠvedijaNordBalt“ pralaidumas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Vėl įjungus Telšių transformatorių pastotės 330 kV įtampos skirstyklą ir atlikus pagrindinio pastotės elemento – autotransformatoriaus – remontą, didėja Vakarų Lietuvos elektros energijos perdavimo tinklo patikimumas.

Įjungta pastotė taip pat reiškia, kad tarpsisteminis elektros pralaidumas grįžta į gegužės mėnesio lygį – tad galėsime importuoti daugiau pigesnės elektros energijos per jungtis su Latvija ir Švedija“, – sako D. Matelionis.

330, 110 ir 10 kV Telšių transformatorių pastotėje bus įrengtas vienas iš trijų Lietuvos sinchroninių kompensatorių. Šiuo metu rekonstruojamoje pastotėje įrengti nauji jungtuvai, skyrikliai ir kita pirminė įranga, taip pat ruošiama vieta sinchroninio kompensatoriaus prijungimui prie perdavimo tinklo.

Šiuo metu Telšių pastotėje atliekami paskutiniai rekonstrukcijos darbai, tvarkoma aplinka. Pastotės rekonstrukcijos pabaiga numatyta gruodį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją