Oro linija, rekonstruota nuo Lietuvos elektrinės 330 kV skirstyklos iki Alytaus transformatorių pastotės, nutiesta keturių Lietuvos rajonų savivaldybių teritorijose – Elektrėnų, Kaišiadorių, Prienų bei Alytaus.

„Rekonstruodami Lietuvos elektrinė–Alytus elektros liniją sėkmingai pabaigėme vieną reikšmingiausių šių metų darbų Pietų Lietuvoje. Ši perdavimo linija jungia du itin svarbius šalies elektros energetikos taškus – Elektrėnus ir Alytų, kur yra tarptautinė jungtis su Lenkija „LitPol Link“, mūsų elektros vartai į Vakarus. Atnaujinta linija prisidės užtikrinant elektros tiekimo patikimumą ir saugumą. Kartu ji yra ir viena iš trijų 330 kV linijų, jungiančių „LitPol Link“ jungtį su likusiu šalies elektros tinklu, taigi atliks svarbų vaidmenį ir sinchronizuojantis su kontinentinės Europos tinklais“, – teigia „Litgrid“ vadovas Rokas Masiulis.

61 km ilgio atkarpoje pastatytos naujos 184 elektros perdavimo linijos atramos, joms įrengti nauji pamatai, nutiesti laidai, įrengtas žaibosaugos trosas su šviesolaidiniu kabeliu.

Projekto vertė siekia 19,2 mln. eurų be PVM, jis iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos fondų lėšomis. Rangos darbus atliko jungtinės veiklos partneriai AB „Kauno tiltai“ ir UAB „Litenergoservis“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją