Elek­tros til­to su Len­ki­ja „Lit­Pol Link“ sta­ty­ba spar­čiai ver­žia­si į prie­kį – jau įgy­ven­din­ta 45 proc. nu­ma­ty­tų dar­bų. Be jų, ša­li­na­mi ir at­si­ran­dan­tys ne­sklan­du­mai. Aly­taus ra­jo­no But­ri­miš­kių kai­mo Lan­kų gat­vės ir Mik­lu­sė­nų kai­mo Pa­va­sa­rio gat­vės gy­ven­to­jai skun­dė­si dėl pras­to ke­lio, ve­dan­čio link jų na­mų ir sta­tyb­vie­tės.

Prieš dau­giau nei dvi sa­vai­tes ga­vę nu­si­skun­di­mus „Lit­grid“ pas­ku­bi­no ran­go­vus pra­dė­ti ke­lio tai­sy­mo dar­bus. Šian­dien si­tu­a­ci­ja ge­ro­kai pa­ki­tu­si, o gy­ven­to­jai, re­gis, nuo šiol te­ga­li ap­si­šar­vuo­ti kan­try­be lauk­da­mi sta­ty­bų pa­bai­gos.

„Jau at­lik­ti vi­si Aly­taus ra­jo­no But­ri­miš­kių kai­mo Lan­kų gat­vės ir Mik­lu­sė­nų kai­mo Pa­va­sa­rio gat­vės re­mon­to dar­bai. Per pus­an­tros sa­vai­tės ke­li­nin­kai re­konst­ra­vo gat­ves taip, kad jo­mis pa­to­giai ga­li nau­do­tis vie­tos gy­ven­to­jai. Šios gat­vės ve­da link elek­tros jung­ties „Lit­Pol Link“ nuo­la­ti­nės sro­vės kei­tik­lio sta­ty­bų aikš­te­lės. Jau­čia­me di­de­lę at­sa­ko­my­bę gy­ven­to­jams, ku­rių kai­my­nys­tė­je įgy­ven­di­na­me di­džiu­lio mas­­to stra­te­gi­nį ener­ge­ti­kos pro­jek­tą. Esa­me dė­kin­gi ir žmo­nėms, ku­rie at­krei­pia dė­me­sį į ap­lin­ką, ir pro­jek­tą įgy­ven­di­nan­čioms įmo­nėms, ku­rių pa­stan­go­mis sta­ty­bų me­tu ky­lan­tys klau­si­mai spren­džia­mi grei­tai ir ko­ky­biš­kai“, – pa­si­tei­rau­ti, ar pa­si­kei­tė pa­dė­tis, at­sa­kė „Lit­grid“ at­sto­vai.

Anot vie­ti­nio Vi­do Avi­žiaus, šian­dien si­tu­a­ci­ja kur kas ge­res­nė: „Ke­lias, ži­no­ma, į ge­rą­ją pu­sę, bet yra niu­an­sų. Ten, kur bu­vo bai­siau­sios, sun­kiai iš­va­žiuo­ja­mos vie­tos, pri­pil­ta skal­dos, žvy­ro – iš­ties su­tvar­ky­ta. Grio­vius ir­gi at­kar­po­mis tvar­kė. Šio­mis die­no­mis bu­vo ir lie­taus, bet si­tu­a­ci­ja nor­ma­li, to­dėl, ga­li­ma sa­ky­ti, ke­lią ap­tvar­kė.“

Kol kas nė­ra trans­por­to prie­mo­nių grei­tį ri­bo­jan­čių ke­lio žen­klų. Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Ko­mu­na­li­nio ūkio sky­riaus vy­riau­sio­jo spe­cia­lis­to Ze­no­no Ka­rei­vos ti­ki­ni­mu, jie jau grei­tai bus pa­sta­ty­ti.