Atsidarius „Klaipėdos naftos“ tinklalapį oil.lt ir neva įmonės „Volga Oil“ tinklalapį volgaoil-tankfarm.ru matomi akivaizdūs jų panašumai: „Volga Oil“ prisistato teikianti paslaugas ir Baltijos šalyse, Lietuvoje.

Lietuvos bendrovė „Klaipėdos nafta“ nuo nuo šios menamos įmonės atsiriboja ir žada imtis visų priemonių, kad tokia veikla būtų nutraukta.

„Vysta bandymas viešai diskredituoti „Klaipėdos nafta“ vykdomą veiklą, tačiau pažymėtina, kad bendrovė turi visas apsaugos priemones, todėl pastarasis incidentas jokios įtakos strateginiam objektui, tai yra, Klaipėdos naftos ir suskystintų gamtinių dujų terminalui neturi. Imsimės visų reikiamų priemonių, įskaitant ir teisines, sustabdyti šio tinklapio veiklą“, - DELFI komentare dėstė „Klaipėdos naftos“ atstovė spaudai Indrė Milinienė.

Bendrovė neturi jokių ryšių su įmone „Volga Oil“.

„Informuojame, kad „Klaipėdos nafta“ neturi jokių verslo santykių su „Volga Oil“, nes tariama kompanija iš esmės net neegzistuoja“, - kalbėjo ji.

Lietuvos energetikos ministras ir „Klaipėdos naftos“ buvęs vadovas Rokas Masiulis tokiu išpuoliu prieš „Klaipėdos naftą“ nesistebėjo.

„Manau, kad kažkam Rusijoje nepatinka Lietuvos įgyvendintas projektas ir, kaip ne kartą yra pastebėta tiek Rusijos spaudoje, tiek kai kurių Lietuvos politikų lūpomis, yra bandoma sumenkinti mūsų pasiekimą, pateikiant jį kaip nevykusį ar kuriozinį, kad mes kaip tauta jai nesididžiuotume. Tokį veiksmų pavyzdį matau ir šiuo atveju“, - kalbėjo R. Masiulis.

Anot R. Masiulio, tai – eilinis destrukcinis veiksmas.

„Manau, kad tai yra neatsitiktinis veiksmas, nes vyksta nuolatinis terminalo diskreditavimas, jį pateikiant kaip nesėkmę, o ne kaip sėkmę, nors akivaizdžiai visi mato, kad Lietuvoje dujų kaina nukrito daugiausiai Europoje ir tai yra mūsų valstybės pasiekimas“, - teigė R. Masiulis.

Lietuva nuo 2014 metų gruodžio 3-osios tapo pajėgi savarankiškai apsirūpinti gamtinėmis dujomis ir nebėra priklausoma nuo vienintelio dujų tiekėjo.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pirmadienį po 13 val. „Volga Oil“ tinklalapis tapo nepasiekiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (771)