Jo teigimu, referendumo rezultatai turės tiesioginės įtakos sprendimo dėl AE statybų prirėmimui. „Reikia sulaukti referendumo rezultatų, tada atsižvelgus į juos bus galima priimti sprendimą dėl tolimesnio projekto vykdymo“, – sakė Latvijos premjeras.

Patariamasis referendumas dėl atominės elektrinės vyks kartu su rinkimais į Seimą – spalio 14 d.

Jau buvo pranešama, kad Lietuvos vyriausybės gegužės 9 d. patvirtino koncesinio susitarimo projektą dėl naujos Visagino AE, kuriame numatyta, kad Latvijai priklausys 20 proc. AE įmonės operatorės akcijų, Lietuvai – 38 proc., Estijai – 22 proc., o strateginiam investuotojui – japonų bendrovei „Hitachi“ – 20 proc.

Po to Latvijos ekonomikos ministerija išsakė nustebimą, kad Visagino AE statybų Lietuvoje projektas buvo patvirtintas be išankstinio susitarimo su partneriais dėl šio projekto realizavimo, ir pabrėžė, kad nepasirašinės jokių įpareigojančių dokumentų, kol Lietuva nepateiks atsakymų į kelis svarbius klausimus, taip pat ir dėl akcijų paskirstymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)