„Nord Stream 2“ projektas tik skaldo Europos šalis ir daro mūsų Europos dalies ekonomiką labiau priklausoma nuo Rusijos, taip pat sukuria Rusijai papildomų finansavimo šaltinių vykdyti savo užsienio politiką, kuri ES atžvilgiu yra tokia priešiška“, – Lenkijos radijo eteryje ketvirtadienį kalbėjo Zbigniewas Rau.

Jis išreiškė nuomonę, kad sustabdyti „Nord Stream 2“ užbaigimą vis dar įmanoma.

„Tai visiškai įmanoma, nes projektas dar nėra baigtas, o Rusija nėra patikima partnerė ekonomine prasme“, – sakė Lenkijos diplomatijos vadovas.

Komentuodamas Lenkijos antimonopolinės tarnybos sprendimą skirti baudas „Gazprom“ ir jo partnerėms „Nord Stream 2“ projekte, Z. Rau pabrėžė, kad „toliau viskas priklausys nuo tyrimo eigos“, pridurdamas, kad „sukaupta didelė įrodymų bazė“.

Kaip jau buvo skelbta, Lenkijos antimonopolinė tarnyba trečiadienį paskelbė skyrusi baudas „Nord Stream 2“ projekto dalyviams – 29 mlrd. zlotų (6,46 mlrd. eurų) Rusijos dujų gigantui „Gazprom“ ir 234 mln. zlotų (52 mln. eurų) penkioms jo partnerėms iš Europos už jo įgyvendinimą negavus Lenkijos konkurencijos prievaizdės pritarimo.

Be to, „Nord Stream 2“ projekto dalyviai įpareigoti nutraukti jo finansavimo sutartis.

Reaguodamas į tai „Gazprom“ pareiškė, jog su tokiu Lenkijos tarnybos sprendimu nesutinkantis iš esmės ir neabejotinai jį apskųs.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)