Pirmuoju variantu galėtų tapti statybos Lietuvoje, valstybei remiant naują kondensacinę elektrinę, antruoju – laipsniškas atsinaujinančių energijos išteklių gamybos didinimas, jei bus regioninė parama. Teoriškai dar yra galimybė tęsti Dauguvos kaskados hidroelektrinių plėtrą.

Visų šių variantų prielaida – tolimesnė integracija į Europos Sąjungos rinkas ir jungčių plėtra.

Kaip portalui Nozare.lv pranešė Ekonomikos ministerijoje, Visagino AE alternatyvas riboja nemažai nuodugniai apsvarstytinų kriterijų, kaip antai, energetinis Baltijos ir ypač Lietuvos saugumas, pajėgumas ir ilgaamžiškumas, kainų didėjimas.

Prie tokių veiksnių prisideda ir elektros rinkos liberalizavimas bei prisijungimas prie biržos „Nord Pool Spot“, Baltijos valstybių įsipareigojimai dėl atsinaujinančių išteklių ir strateginis „Latvenergo“, kaip valstybinės įmonės, konkurencingumas Baltijos šalyse.

DELFI primena, kad už Visagino atominę elektrinę balsavo 34 proc., prieš – 62,74 proc. balsavusiųjų. Referendume sudalyvavo 52,39 proc. šalies gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)