Teismas trečiadienį priėmė tokį sprendimą, nes balandžio 3 dieną įstatymo dalis jau pripažinta neprieštaraujanti Konstitucijai, pranešė KT.

Parlamentarų grupei, kuriai atstovavo socialdemokratai Vytenis Andriukaitis, Algirdas Sysas ir Birutė Vėsaitė, buvo neaišku, ar 2013 metais taikytas ir jau panaikintas SGD terminalo priedas buvo teisėtas. KT tuomet nutarė, kad priedas nėra mokestis, o sudedamoji valstybės reguliuojamos dujų kainos dalis.

SGD terminalo įstatymo konstitucingumu dėl terminalo priedo suabejojo ir Lietuvos apeliacinis teismas bei Vilniaus apygardos teismas. Teismuose šį priedą yra užginčijusi Jonavos trąšų gamintoja „Achema“.

KT išaiškinus, kad SGD terminalo priedas buvo teisėtas, Kauno apygardos teismas praėjusią savaitę atnaujino ginčo tarp „Achemos“ ir dujų perdavimo įmonės „Amber Grid“ nagrinėjimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)