Pasak jo, Lietuvos dujų saugyklą-laivą „Independence“ valdanti „Klaipėdos nafta“ vykdo įmonės valdybos patvirtintą terminalo apsaugos planą.

„Jau seniai yra imamasi (veiksmų – ELTA), sudėliotas visas planas, ką ir kaip, pirmiausiai, turi „Klaipėdos nafta“ daryti, kokia turi būti ir jūros dugno apsauga, kokia turi oro apsauga. Yra tam tikras veiksmų planas ir įmonės valdyba yra patvirtinusi tą planą, jį įgyvendina“, – Seime trečiadienį žurnalistams sakė D. Kreivys.

Ministras dalyvavo uždarame Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje, kuriame vykdyta parlamentinė kontrolė dėl nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos.

D. Kreivys teigė, kad SGD terminalo apsauga gali būti dvejopa – dalį jos, esant būtinybei, užtikrintų Valstybės apsaugos tarnyba, kariuomenė. Tačiau už ilgalaikį objekto saugumą atsakinga „Klaipėdos nafta“, pažymi jis.

„Ginkluoto konflikto atveju įsijungtų ir kariuomenė kažkuriuo momentu, o nuolatinė terminalo apsauga, pirmiausiai, yra įmonės reikalas, nes tai yra įmonės turtas, kuris yra labai svarbus ir įmonė turi turėti galimybę jį apsaugoti. Tam įmonei yra iškelti tikslai ir įmonė tam rengiasi“, – kalbėjo D. Kreivys.

Nuo 2015 m. komercinei veiklai eksploatuojamas SGD laivas-saugykla laikomas vienu svarbiausių Lietuvos energetikos objektų, užtikrinančių šalies ir Baltijos regiono energetinį saugumą.

Terminalo SGD talpa siekia 170 tūkst. kub. metrų, per metus jame galima išdujinti iki 4 mlrd. kub. metrų dujų. Saugykla pilnai patenkina Lietuvos dujų poreikį, dalis jame išdujinamų dujų eksportuojamos į kaimynines šalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją