Anot KN, pasirinktas rangovas bus atsakingas už saugią ir patikimą laivo-saugyklos veiklą, techninės laivo priežiūros bei techninių rizikų valdymą, aplinkosaugos reikalavimų vykdymą, turės užtikrinti SGD terminalo laivo ir išdujinimo įrenginio (FSRU) veiklos atitiktį šalies vėliavos ir laivo klasės reikalavimams.

Konkurso laimėtojai taip pat turės suformuoti reikiamų kompetencijų specialistų įgulą bei viso sutarties periodo metu koordinuoti jos darbą.
Įmonės teigimu, skelbiant viešąjį pirkimą yra numatyta, kad atrinktas rangovas eksploatacijos ir techninės priežiūros paslaugų apimtyje suplanuos ir organizuos kasdienę FSRU veiklą, techninę priežiūrą bei remonto darbus, laiku užtikrins reikiamos įrangos, atsarginių dalių ir paslaugų pirkimus.

Dalyvaudami viešajame pirkime konkurso dalyviai kviečiami teikti pasiūlymą fiksuotai laivo valdymo paslaugai ir fiksuotiems įgulos kaštams visam sutarties laikotarpiui. Visos kitos einamosios išlaidos susijusios su technine priežiūra ir remontu, bus planuojamos kasmet ir kompensuojamos rangovui pagal faktą.

„Atsirenkant rangovą didelis dėmesys bus skiriamas jo patirčiai eksploatuoti tokius įrenginius kaip FSRU bei gebėjimui užtikrinti regiono energetiniam saugumui reikšmingą sklandžią ir nepertraukiamą terminalo veiklą“, – rašoma KN pranešime.

Jame taip pat teigiama, jog įmonė prieš inicijuodama viešąjį pirkimą, įgyvendino viešąją rinkos konsultaciją, kuria siekė supažindinti rinkos dalyvius su pirkimu bei sulaukti jų pastabų ir komentarų pateiktiems pirkimo dokumentų projektams.

Sutartis dėl eksploatacijos ir techninės priežiūros bus sudaroma penkeriems metams, su galimybe ją pratęsti dar iki penkerių metų laikotarpiui. Planuojama, kad paslaugos teikėjas bus paskelbtas iki 2023 m. 2 ketv. pabaigos.

Numatoma, kad viešąjį pirkimą laimėjęs rangovas eksploatacijos ir techninės priežiūros paslaugas turėtų užtikrinti iškart, kai tik FSRU „Independence“ pereis KN nuosavybėn 2024 m. pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją