Portalų marinetraffic.com, myshiptracking.com ir vesselfinder.com duomenimis, laivas „Coral Favia“ prisišvartavo prie SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“. Jis atvyko iš Vysocko, kur yra „Novatek“ SGD gamykla.

Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ informavo BNS, kad „Coral Favia“ gabena 9,5 tūkst. kub. metrų SGD.

Spalį prasidėjusiais dujų metais tai jau tryliktas laivas iš Vysocko, iš kur dujovežiai į Klaipėdą plukdo po 6,5-9,5 tūkst. kub. metrų SGD.

Nuo spalio į terminalą taip pat atvyko šeši dideli laivai iš Norvegijos, atplukdę po 138 tūkst. kub. metrų „Equinor“ SGD.

Praėjusį ketvirtadienį į Klaipėdą atplaukė 155 tūkst. kub. metrų SGD krovinys iš Jungtinių Amerikos Valstijų – trečias per visą penkerių metų SGD terminalo Klaipėdoje veiklą.

Šiais dujų metais – nuo 2019 metų spalio iki 2020 metų rugsėjo pabaigos – terminale iš viso yra užsakyti daugiau kaip 19TWh išdujinimo pajėgumai, atitinkantys apie 20 didelių dujovežių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)