„Kitąmet namų ūkių elektros vartotojams elektros energijos kaina mažės 5,4 procentais lyginant su šiais metais. Lapkričio 6 dieną tokį mažėjimą ketinama patvirtinti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos posėdyje, nustatant kitų metų visuomeninės elektros energijos kainos viršutines. Verslui ir pramonei elektros kaina mažės beveik 9 procentais. Tokį mažėjimą pasiekti mums leido spalį Vyriausybėje priimtas sprendimas dėl mažesnio VIAP poreikio“, – pranešime sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Pranešime tvirtinama, kad daug diskusijų sukėlęs sprendimas nebeskirti VIAP lėšų elektros energijos gamybai termofikacinėse ir Lietuvos elektrinėse duoda teigiamos naudos ir gyventojams, ir pramonei bei verslui. Kainos mažėjimui įtakos taip pat turėjo ir mažesnė elektros energijos įsigijimo kaina rinkoje.

DELFI primena, kad šiuo metu pagal standartinį elektros tarifą gyventojai moka 0,129 euro/kWh, pagal dviejų laiko juostų - 0,141 euro/kWh ir 0,101 euro/kWh.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)