„Paskelbus šildymo sezono pradžią visuose pastatuose šildymas nebus įjungiamas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas“ , – sakė Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėja Karolina Sakalauskienė.

„Šildytis ar ne – kiekvieno daugiabučio reikalas. Žmonės turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įsijungti šildymą. Tačiau svarbu, kad daugiabučio patalpų temperatūra atitiktų higienos normas “, – pridūrė K. Sakalauskienė.

Atskiri daugiabučiai dėl šildymo sezono pradžios, pasask Kauno miesto savivaldybės, gali apsispręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais. Apie gyventojų sprendimą informuojamas šilumos tiekėjas, o fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas, pažymima savivaldybės išplatintame pranešime.

Praėjusiais metais Kaune šildymo sezonas prasidėjo spalio 17 dieną, o užpernai – rugsėjo 27 dieną.

Šildymas įjungiamas ir Jurbarko, Lazdijų bei Telšių rajonuose

Pirmadienį Jurbarko, Lazdijų ir Telšių rajono savivaldybėse skelbiamas šildymo sezonas.

Kaip informuoja savivaldybės, rajonų merai praėjusią savaitę pasirašė potvarkį, kuriuo 2023–2024 metų šildymo sezono pradžią numatyta skelbti nuo spalio 16 dienos.

Primenama, kad švietimo ir gydymo įstaigos Lazdijų ir Telšių rajonuose šildytis pradėjo kiek anksčiau. Lazdijų rajone šildymas rajono ugdymo, sveikatos, socialines paslaugas teikiančioms įstaigoms įjungtas spalio 12-ąją, ketvirtadienį.

Tuo metu Telšių rajone buvo nuspręsta švietimo įstaigose šildymo sezoną pradėti penktadienį, spalio 13 -ąją, kad darželių ir mokyklų patalpos per savaitgalį po truputį pradėtų šilti.

Šildymo sezono pradžios paskelbtos atsižvelgus į esamas lauko oro temperatūras bei įvertinus meteorologines prognozes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)