Daug gyventojų už komunalines paslaugas skolingi ir Neringos bei Palangos savivaldybėse, kur tūkstančiui gyventojų tenka atitinkamai 16 ir 13 nepadengtų skolų. Netoli dviejų tūkstančių litų už komunalines paslaugas vidutiniškai skolingi Prienų, daugiau nei tūkstantį litų – Birštono, Šilalės, Šakių ir Trakų savivaldybių gyventojai.

Anot banko, viena iš įsiskolinimo priežasčių – aukšti komunalinių mokesčių tarifai. Akmenė, Neringa, Prienai, Trakai patenka tarp tų dešimties savivaldybių, kuriose šildymo ar karšto vandens kainos yra didžiausios.

Tuo tarpu Varėnos gyventojai už komunalines paslaugas moka tvarkingiausiai. Tūkstančiui varėniškių tenka vos 0,11 pradelstų mokėjimų komunalinių paslaugų bendrovėms, o vidutinė tokios skolos suma siekia beveik 68 Lt.

„Akivaizdu, kad pradelsti mokėjimai išliks tarp didžiausių šių metų iššūkių, mat pajamų didėjimo didelė dalis gyventojų greičiausiai nepajus – vidutinio arbo užmokesčio augimą šiemet greičiausiai užgoš kainų augimas. Todėl per šiuos metus padengti pradelstus mokėjimus gali nepavykti ne tik tiems gyventojams, kurių uždelstos sumos siekia metų vidutinio darbo užmokesčio sumą. Svarbu, kad savo skolas gyventojai tvarkytų atsakingai ir dengdami vienus įsiskolinimus neprisiimtų naujų“, – teigia Odeta Bložienė, „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto vadovė Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)