„Reikia išanalizuoti (atominės elektrinės – DELFI) projektą, pasižiūrėti, kas jame yra, įvertinti pagal visus įmanomus kriterijus, pasitarti su visais partneriais, regioniniais partneriais ir kitais, įvertinti referendumo rezultatus, reikia žinoti, kodėl taip atsitiko ir priimti sprendimą, - sakė J. Neverovičius. - Mes esame atominė valstybė ir to nepakeisime.“

Jis sakė, jog sprendimas dėl naujos atominės elektrinės Lietuvoje gali būti ir pritarti statybai, ir jai nepritarti.

„Jeigu nenaudingas (atominės projektas – DELFI), tai nestatysime, o jeigu bus kitokie pasiūlymai, tai statysime“, - įsiterpė paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius, sakydamas, jog reikalinga projekto sąnaudų ir naudos analizė.

Paklaustas, kokius mato alternatyvius finansavimo šaltinius suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalui, A. Butkevičiui pareiškus, jog jis negali būti finansuojamas iš dujų vartotojų kišenės, J. Neverovičius sakė, jog bus svarstomi visi alternatyvūs projekto finansavimo pasiūlymai.

„Visas alternatyvas vertinsime, analizuosime ir sieksime pasverto protingo sprendimo“, - sakė A. Neverovičius.

Jis teigė, jog SGD terminalo finansavimo alternatyvos yra „visos, kurios yra pristatomos“ ir visos jos bus svarstomos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)