Vienos iš tų kompanijų, „Santee Cooper“, atstovų teigimu, dėl šio sprendimo du planuoti reaktoriai Pietų Karolinoje nebus pastatyti iki 2024-ųjų – statybos truks ketveriais metais ilgiau nei planuota.

Tai reiškia, kad šiuo metu Jungtinėse Valstijose – konkrečiai, Džordžijoje – yra statomos tik dvi branduolinės jėgainės. Iš viso jų šalyje yra apie 100.

JAV pirmauja pasaulyje pagal pagaminamą branduolinės energijos kiekį, tačiau jis sudaro vos 10 proc. visos šalies energetikos.

Virgilo C. Summero jėgainės plėtros projektą 2008 metais pradėjo JAV atominės energetikos kompanija „Westinghouse“. Pastarąją dvejais metais anksčiau įsigijo „Toshiba“.

„Westinghouse“ šių metų kovą kreipėsi į teismą, prašydama apsaugos nuo kreditorių.

JAV branduolinė energetika buvo itin populiari praėjusio amžiaus 7-e ir 8-e dešimtmečiais, bet po 1979 metais įvykusios nelaimės Pensilvanijos Trijų Mylių Salos jėgainėje šis sektorius patyrė nemažą smūgį. Nuo 1996-ųjų iki 2016-ųjų šalyje nebuvo pastatyta nė viena branduolinė jėgainė.

Planuota, kad nauji V.C.Summero elektrinės reaktoriai kainuos apie 11,5 mlrd. dolerių, bet projekto kaina dvigubai išaugo dėl statybų darbų vėlavimo ir saugumo reikalavimų.

Kita jėgainių statybos projekte dalyvavusi kompanija buvo „South Carolina Electric & Gas“ (SCE&G).

Jos pranešime sakoma, kad „paprastai tariant, mūsų vertinimai parodė, kad ji kainuotų pernelyg daug, ir užtruktų pernelyg ilgai, kol baigtųsi abiejų kompleksų statybos“.

„Nors mums atrodė, kad gali būti įmanoma visiškai užbaigti vieno komplekso statybas, šis variantas buvo atmestas, kai „Santee Cooper“ nusprendė nutraukti projekto statybas“, – pridūrė SCE&G atstovai.

„Ekonomiškai mums nėra įmanoma patiems judėti į priekį, taigi pats protingiausias kelias pirmyn yra SCE&G nutraukti abiejų kompleksų statybą“, – teigiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)