Tanklaivis, gabenantis 27 500 kubinių metrų etano, išgauto iš skalūnų telkinių JAV, prisišvartuos Greindžmute ir perduos etaną į „Ineos“ bendrovei priklausančią naftos perdirbimo gamyklą. Bendrovės teigimu, dujos atstos mažėjančius Šiaurės jūros išteklius ir užtikrins gamyklos darbo jėgos ateitį.

Tačiau daug politikų ir aplinkosaugos grupių kritikuoja siuntą. Škotijos vyriausybė, įvedusi moratoriumą skalūnų dujų gavybai, kol nebus ištirtas jos poveikis aplinkai, pranešė, kad ministrai „negalės dalyvauti“ siuntos pristatymo metu.

„Tai ypač svarbi diena „Ineos“ ir Jungtinei Karalystei. Skalūnų dujos gali užkirsti kelią gamybos mažėjimui Britanijoje“, – sakė „Ineos“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas Jimas Ratcliffe'as. Bendrovės teigimu, tanklaivio „Ineos Insight“ krovinys yra 1,6 mlrd. svarų investicijų rezultatas, kaip ir dar septyni tanklaiviai, suformuosiantys „virtualų vamzdyną“ tarp JAV, JK ir Norvegijos. „Ineos“ manymu, etano atsargoms Šiaurės jūroje mažėjant, tiekimas iš JAV yra vienintelis būdas, kaip įsigyti pakankamai dujų žemomis kainomis ir išlaikyti polimerų gamybos verslą Greindžmute visuotinės konkurencijos laikais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)