Į JAV 2020 metų gynybos biudžeto projektą įtrauktos sankcijos tiesiogiai paliestų specialius laivus, įtrauktus į „Nord Stream 2“ ir „TurkStream“ dujotiekių tiesimą jūrose, taip pat juos atstovaujančius juridinius ir fizinius asmenis.

„Bloomberg“ duomenimis, JAV Valstybės departamentas ir Iždo departamentas turės 60 dienų sąrašams paruošti. Tada dar 30 dienų bus suteikta į sankcijų sąrašą patekusiems, kad jie galėtų apsispręsti dėl tolesnio dalyvavimo projektuose.

JAV įstatymų leidėjai tikisi patvirtinti gynybos biudžetą iki gruodžio 20-ąją prasidėsiančių Kongreso atostogų, o prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pažadėjo jį pasirašyti.

55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas „Nord Stream 2“ Baltijos jūroje klojamas greta jau veikiančio, tokio pat pajėgumo dujotiekio „Nord Stream 1“.

Projektą vystančios bendrovės vienintelis akcininkas yra Rusijos „Gazprom“, o jo partnerės šiame projekte VokietijosWintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, PrancūzijosEngie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ yra finansavimo dalininkės ir būsimos naudos gavėjos.

Šio mėnesio pradžioje skelbta, jog nutiesta daugiau kaip 2,1 tūkst. kilometrų iš 2,46 tūkst. kilometrų būsimo vamzdyno ilgio, jį skaičiuojant dviem jo gijomis atskirai.

Projektą planuojama užbaigti artimiausiais mėnesiais, o vėliausiai – iki 2020-ųjų vidurio.

„Nord Stream 2“ projektą remiančios Europos valstybės, tarp kurių – Vokietija, teigia, kad jis atpigins dujas Europai, o kritikai tvirtina, jog naujas dujotiekis leis Maskvai eliminuoti Ukrainą kaip rusiškų dujų tranzito valstybę, o padidėjusią Europos priklausomybę nuo jų – panaudoti kaip politinio poveikio priemonę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)