"Lietuvos ir Japonijos ekonomikos santykiai galbūt nėra visiškai išnaudoti. Deja, šie iš esmės geri dvišaliai santykiai nedavė reikšmingų verslo partnerysčių. Esu įsitikinusi, kad Visagino atominės elektrinės projektas neabejotinai pakeis šią situaciją ir padės ypatingai pagerinti mūsų dvišalius santykius. Projektas yra regioninis, todėl tai skatins ir regiono ekonomiką", - ketvirtadienį Vilniuje atidarydama tarptautinę konferenciją apie pasirengimą Visagino atominės elektrinės statybai, sakė Kazuko Shiraishi.

Anot jos, Japonijos verslo bendruomenė atidžiai seka naujos AE projekto eigą.

Japonijos ambasadorė taip pat pabrėžė, jog Japonijos vyriausybė remia naujos branduolinės jėgainės projektą Lietuvoje, o strateginio investuotojo į naują AE Japonijos koncerno "Hitachi" siūloma technologija yra saugi ir pažangi.

Lietuva su Latvija, Estija ir pasirinktas strateginis investuotojas - Japonijos kompanija "Hitachi" tikisi iki 2020-2022 metų pastatyti naują atominę Visagine elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)