Kad būtų užtikrintas sklandus specialiųjų tarnybų darbas, laikinai buvo apribota laivyba pietinėje uosto dalyje. Ji buvo atnaujinta 13.40

Evakuoti žmonės iš SGD krantinės. Šalia laivo „Independence" dirbo specialiosios tarnybos.

„Situacijos valdymo kontrolę mes esame perdavę Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Ekstremalių situacijų operacijų centrui, - komentavo „Klaipėdos naftos“ atstovė Indrė Milinienė. - Išdujinimo procesas yra sustabdytas, į skambutį sureaguota operatyviai, žmonės evakuoti."

Apie 13.40 val. sprogmens paieškos operacija baigta. Pavojaus SGD terminalui nėra.

„Po atlikto patikrinimo paaiškėjo, jog pranešimas buvo melagingas – sprogmuo nerastas. Oficialiai gautas leidimas terminale tęsti darbus“, - pranešė „Klaipėdos nafta“.

Aplink laivą sprogmens ieško narai.

SGD laivą –saugyklą „Independence" visą parą saugo Viešojo saugumo tarnyba, kuri buti tiek ant žemės, tiek ir atlieka patikrinimus po vandeniu, tad laivo užminavimo tikimybė - minimali.

„Po gauto pranešimo „Klaipėdos nafta“ ir kitos institucijos operatyviai sureagavo ir sklandžiai veikė pagal numatytas instrukcijas. Terminalo saugumą 24 valandas per parą užtikrina Viešojo saugumo tarnyba. Tačiau reaguojama į visus pranešimus ir jie tiriami. Šiuo metu specialiosios tarnybos aiškinasi visas aplinkybes", - komentavo energetikos ministras Rokas Masiulis.

Sulaikyta įtariamoji

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai sulaikė moterį, kuri įtariama priešpiet telefonu pranešusi apie uosto dujų terminale užminuotą dujovežį laivą.

Apie 11.00 val. į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu paskambinusi nerišliai kalbanti moteris pranešė, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto dujų terminale stovinčiame laive „Nepriklausomybė“ padėtas sprogmuo, kuris šiandien sprogs. Moteris teigė, kad sprogmenys yra padėti po laivo vairu.

Gavę tokį pranešimą, policijos pareigūnai skubiai įvedė planą „Skydas“ ir į uostą nusiuntė visas specialiąsias tarnybas – išminuotojus, ugniagesius-gelbėtojus, medikus, narus. Tirti šį pranešimą buvo pavesta Jūrų uosto policijos poskyrio, Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos bei kitų padalinių pareigūnams, dėstoma policijos pranešime.

Po valandos intensyvaus darbo nustatyta, kad telefono skambutis į BPC buvo iš Skuodo rajono. Patikslinus išaiškėjo, kad buvo skambinta iš Mosėdžio miestelio Šilalės gatvės.

Į pagalbą pasitelkti Skuodo rajono policijos komisariato pareigūnai dėl šio įvykio sulaikė vietinę gyventoją A .Š. Moteris išvežta į uostamiestį ir bus apklausta. Pareigūnai įtaria, kad ši Skuodo rajono gyventoja yra pašlijusios psichikos.

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai jau baigė uosto akvatorijos bei dujovežio laivo apžiūrą. Sprogmenų nerasta.

Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai dėl šio įvykio artimiausiu metu žada pradėti ikiteisminį tyrimą.

A. Butkevičius: į SGD terminalą neįmanoma patekti pašaliniams asmenims

Po melagingo pranešimo apie neva padėtą sprogmenį po suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalu premjeras sako, jog į terminalo teritoriją Klaipėdos uoste neįmanoma patekti pašaliniams asmenims.

„Šitame terminale yra triguba padaryta apsauga, stebima labai stipriai. Kai buvo pirma informacija, kad yra toks skambutis padarytas, tai aš pagalvojau, jog jis melagingas, nes papulti į šį objektą svetimiems žmonėms yra fiziškai neįmanoma“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė Algirdas Butkevičius.

SGD terminalo apsaugą užtikrina Viešojo saugumo tarnyba. Praėjusią savaitę terminale lankęsis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis BNS teigė, kad terminalas saugomas aukščiausiu lygiu.

Šiuo metu terminalą saugo apie 30 žmonių, o vėliau, pasak S.Skvernelio, jų skaičius gali išaugi iki 50.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1037)