Sutartis pasirašyta lapkričio viduryje, o apie du tūkstančiai modulių, gaminsiančių apie 1 GWh elektros per metus, bus įrengti per beveik 5 mėnesius.

„I+D Energias“ atstovas Andrius Džiaugys teigia, kad projektas atveria dar daugiau galimybių gyventojams gamintis elektrą.

„Nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos, jie yra kviečiami tapti naujosios elektrinės dalies nuomininkais arba bendrasavininkiais“, – pranešime sakė jis.

Spalio pradžioje „Ignitis grupė“ pristatė platformą „Ignitis saulės parkai“, suteikiančią galimybę elektrą iš saulės nuotoliniu būdu gaminti ne tik individualių namų, bet ir daugiabučių gyventojams.

„Ignitis gamyba“ valdo Elektrėnuose esančią Lietuvos elektrinę, Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę ir Kauno hidroelektrinę.

2017 metais „I+D Energias“ ir Lietuvos investicijų valdymo bendrovė „Sun Investment Group“ įkūrė bendrą įmonę „I+D Energias Lietuva“. Įmonė šiemet įrengė didžiausią Baltijos šalyse ant stogo sumontuotą saulės elektrinę „Retal Lithuania“ gamykloje.

Be to, ji įgyvendino projektus Ispanijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vengrijoje ir kitur. Nuo 2007 metų „I+D Energias“ įrengė virš 200 MW saulės elektrinių, iš kurių 27 MW - ant komercinių bei pramoninių pastatų stogų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)