Skelbiama, kad po po gegužės 2 d. įvykusio incidento veikla buvo sustabdyta. Nuo to laiko, glaudžiai bendradarbiaudama su turbinų gamintoja „General Electric“, statybų bendrove „Merko statyba“, techninių konsultacijų bendrove „DNV Services UK“ ir kitais partneriais bei valstybės institucijomis, parko savininkė „Enefit Green“ aiškinosi aplinkybes, lėmusias vienos iš turbinų griūtį.

„Atlikus išsamią įvykio priežasčių analizę, prieita prie išvados, kad netinkamai veikiantis jutiklis perdavė neteisingą informaciją turbinos valdikliui, dėl ko bokšto konstrukcija gavo pernelyg didelę apkrovą ir jis sulinko“, ‒ sako „Enefit Green“ vadovas Donatas Celešius.

Pažymima, kad nustačius gedimo priežastis, elektrinių gamintoja „General Electric“ diegia papildomas apsaugos priemones, kad būtų išvengta tokių ar panašių incidentų. Taip pat „General Electric“ parengė pakartotinio turbinų paleidimo planą. Remiantis juo, parko veikla bus palaipsniui atnaujinta.

„Numatyta per 3 savaites viena po kitos paleisti 12 turbinų. Suplanuota pradžia – kitas pirmadienis, rugsėjo 11 d. Nukritusioji turbina bus pakeista nauja, o dar vienai turbinai, dėl nesusijusių priežasčių, bus pakeista gondola“, ‒ teigia D. Celešius.

Kol vyksta paleidimo darbai, „Enefit Green“ negali pateikti jokių papildomų komentarų apie finansinį incidento poveikį.

Enefit Green“ tikslas ‒ visas 14 parko jėgainių, įskaitant nukritusios jėgainės pakeitimą, pilnai paleisti per pirmąjį 2024 m. ketvirtį.

75 MW galios Akmenės vėjo jėgainių parkas yra vienas iš trijų šiuo metu „Enefit Green" statomų vėjo jėgainių parkų Lietuvoje. Numatoma, kad per metus 14 turbinų čia pagamins apie 258 GWh žaliosios elektros energijos. Parko statybos pradėtos 2022 m. vasarį, investicijos į jį siekė apie 85 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)