Kodėl taip nutiko?

Energetikos ekspertas Vidmantas Jankauskas laidoje „Iš esmės“ ne tik kelia klausimą, kodėl taip nutiko, bet ir ragina prisiminti praėjusių metų rudenį, kai, pasak eksperto, buvo paskubėta su reformomis, ypač tokio chaoso sąlygomis.

„Mane nustebino. Tie, kurie ateina į rinką ir pažada, garantuoja, jog bus pastovi kaina, matyt, turėtų įvertinti visas savo rizikas ir panašiai. Šią savaitę vienoje laidoje kalbėjome su „Elektrum“ direktoriumi, jis pasakė, kad visas rizikas esame apsidraudę, todėl drąsiai galime pažadėti pastovią kainą. Aišku, mes nežinome, į kurią pusę ji kils ar kris, mes laimėsime ar pralošime, bet esame apsidraudę ir turime garantiją.

Tada, kai klausdavo vartotojai, ką pasirinkti, gal tik „Ignitis“ sakydavo, kad, be „Igničio“, yra dar bent du tikrai patikimi, tai Latvijos ir Lietuvos valstybinių kompanijų antrinės įmonės, kuriomis galite pasitikėti, o dėl kitų – sunku pasakyti. O dėl ko dabar taip atsitiko ir ar ne per mažai buvo prižiūrima, tai klausimų tikrai kils, bet mano klausimas būtų toks – ar nereikėjo Vyriausybei sustoti pernai metų rudenį ir pasakyti, kad tokio chaoso sąlygomis tokių reformų nedarome“, – sako V. Jankauskas.

Lietuvos energetikos agentūros direktorius Virgilijus Poderys, paklaustas apie galimus saugiklius, tikino, kad, pirmiausia, „Perlo energija“ nesuvaldė rizikų dėl patirties stokos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją