„Atėjo rytojaus tiekimo duomenys. Rytojui matome 240–560 megavatų pralaidumą“, – pareiškė ji.

Ji patikslino, kad, Latvijai ir Estijai panaikinus mažinantį koeficientą elektros energijos tiekimui iš pirmosios Rusijos kainų zonos [Rusijos europinės dalies ir Uralo], tiekimas padidėja 38 procentais.

„Inter RAO“ anksčiau sakė, jog Lietuva, nepaisydama Latvijos ir Estijos protestų, taip ir nepanaikino apribojimų elektros energijos tiekimui iš Rusijos.

Lietuvai siekiant riboti Astravo atominės elektrinės (AE) elektros patekimą į Baltijos šalių rinką, šalies elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ rugsėjo viduryje sumažino maksimalų elektros perdavimo pralaidumą per Lietuvos ir Baltarusijos jungtis.

Tuo tarpu Latvijoje ir Estijoje spalio 12 dieną įsigaliojo šių šalių elektros perdavimo sistemos operatorių „Augstsprieguma Tikls“ (AST) ir „Elering“ parengta dvišalė pralaidumo apskaičiavimo metodika, pagal kurią dabar apskaičiuojamas elektros perdavimo pralaidumas prekybai su Rusija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)